-Klímatechnika - Elektroteam Kft.

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

-Klímatechnika

Termékek

KLÍMATECHNIKA

Új lakás építésénél vállaljuk a klíma előszerelését, melyet megelőz egy hőterhelés számítás, amivel már előre eldöntheti milyen és mekkora teljesítményű klímára, van (lesz) szüksége lakásának komfortosabbá tételéhez. Foglalkozunk klímák forgalmazásával, javításával, cseréjével. Továbbá vállaljuk már meglévő klímák karbantartását, tisztítását amellyel energiát és pénzt takaríthat meg. Forgalmazunk bármilyen típusú és méretű eszközre téli védőtakarót, amellyel az eszköz élettartamát jelentősen megnövelheti.
Klimáknakkétfőtipusát ismrjük:

  • Hagyományos , on/off -os klíma,

  • Inverteres Klima


     Hagyományos klímák (nevezzük őket BE-KI kapcsolós vagy On-OFF-nak is) kompresszora ami a hűtőközeget szállítja ezáltal a hűtést-fűtést megvalósítja nem lehet szabályozni. Csak két fokozata van vagy megy vagy áll.  Ez olyan mintha az autóban vagy csak padló gáz vagy csak leállított motor lenne. Tehát ha klímát bekapcsoljuk +24°C fokra állítva és ennél melegebb akkor a kompresszor beindul és hűt ahogyan csak tud így a kifújt levegő a ventilátor sebbésségétől és a helység hőfoktól függően akár 10 - 12°C is lehet. Ha ennek a légáramlatnak a közelében vagyok jajj Nekünk. A távirányítón lévő fokozat kapcsolással a ventilátor sebessége változik a kompresszor az pörög vadul ha kell ha nem.

     Ezekkel szemben egy Inverteres (inverter vezérlésű) klíma tudja változtatni a kompresszor forgási sebességét, ez által a hűtés-fűtés erősségét. Úgy mint az autóban Ön a gázpedállal meghatározhatja mennyire menjen az autó.  Tehát ha közeledünk a beállított hőfokhoz akkor nem állítjuk meg a kompresszort, ha nem csak visszaváltunk 1-et. Ha még így is csökken a hőfok akkor még 1-et. És így szépen beáll a klíma a szükséges teljesítményre. Nem fagyasztó szekrényként működik. És így nem az van hogy kapcsoljuk ki mert hideg van 3 perc múlva meg kapcsoljuk be mert meleg van. Szépen el van a szükséges hűtés-fűtéssel. 1-fokozatában akár 5 - 6 °C fokkal fúj csak ki hidegebbet mint a helység maga.
Hálószobába kicsi irodába csak inverterest ezt tanácsolom! Egy nagy nappaliba ahol elég messze vagyunk a klímától oda lehet egy ki-be kapcsolós
.


     Inverters klíma előnyei a ki-bekapcsolós gépekkel szemben. Az inverteresszabályozást legegyszerűbben az autógázpedáljához lehetne hasonlítani. Ha gyorsabban akarok menni jobban nyomom halassabban kevésbé nyomom a gázpedált. Az inverteres klímaberendezésnél nincs a szokásos 15-20 Amperes indítási áramlökés ( lassú felfutással indul ) ezért a régi- és a panellakások viszonylag gyenge villamos hálózata is képes a készülék kiszolgálására, ezért nincs szükség a költséges átkábelezésre illetve a nem túl esztétikus hosszabbító használatára a lakáson keresztül.
Az invertertechnológiával működő klímaberendezés mindig csak annyi villamos energiát vesz fel a hálózatból amennyi a felmelegedés lekűzdéséhez szükséges, ezért a villamos energia megtakarítás akár 40% is lehet. Ha felmelegedett lakásába érkezik haza az inverter képes lényegesen nagyobb teljesítmény leadására késztetni a berendezést, ( kb 125%-ra tülpörgeti) ezért gyorsabban képes lehűteni a felmelegedett lakást, mint hagyományos elődje. Az alacsonyabb terheléssel való üzemelés következtében mérséklődik a klímaberendezés használatakor jelentkező levegő kiszáradásefektus, ezért légzőszervi megbetegedésben szenvedők részére jelentős könnyebbséget jelent a páradúsabb levegő. Ezen kívül a relatív magas elpárolgási hőmérséklet miatt sokkal kevesebb energia fordítódik a nedvesség kicsapatására.
Javítja az érezhető teljesítmény-relatív teljesítmény hányadosát.
Nem utolsósorban lecsökkenti cseppvíz kiválasztás miatt jelentősen csökken a beltériegységben, és a cseppvízcsőben a gombásodás veszélye. legionella kozkázat. Felépítéséből adódóan, ha a helység hőmérséklet közelít a beállított értékhez, a készülék elkezdi csökkenteni a leadott teljesítményét, hőmérsékletcsökkenés lelassul ebből adódóan a helységben a hőmérséklet közelállandó értéken marad, ( pontos teljesítmény számítás esetén a beáramló hömennyiséggel egyensúlyt tart a gép teljesítményével) megszűnik a ki-bekapcsolós gépekre jellemző nagy hőmérsékletingadozás.
A folyamatosan alacsony teljesítménnyel való üzemeltetés okkal kevésbé veszi igénybe a készülék mozgó kopó alkatrészeit, mint az állandó ki-bekapcsolás ezért az inverteres klímaberendezés várható élettartama sokkal hosszabb a hagyományos készülékeknél.Kérje ingyenes tájékoztatónkat és ajánlatunkat!

HASZNOS TANÁCSOK KLÍMATULAJDONOSOKNAK.

Légkondicionáló berendezések gomba- és baktérium-mentesítése, fertőtlenítése:
     A klímaberendezést használók nagy része tapasztalta már, hogy a berendezés bekapcsolásakor poshadt szag áramlik a berendezésből. Pedig ez már a végső stádium, ilyenkor nagy valószínűséggel tele van a készülék a kellemetlen szagokat okozó anyagokon túl különböző gomba- és baktériumtenyészetekkel. Ezt keringteti a készülék folyamatosan a beltérben, fertőzve az ott tartózkodókat. A speciálisan erre a célra kifejlesztett anyaggal megszabadítjuk a kellemetlen kórokozóktól, egészségesebb és kellemesebb levegőt biztosítunk az Ön számára. Sokan nem tudják, hogy a készülékekben levő szűrőbetét tulajdonképpen csupán a berendezés műszaki védelmét látja el. A funkciója az, hogy a készülékben levő ventillátor a beszálló por ellen védettebb legyen. A szűrő tisztítása tehát a levegőtisztaságára nincsen hatással!
A hagyományos karbantartás, tisztítás nem elegendő, feltétlenül szakszerű fertőtlenítésre van szükség.
Ne fertőzze otthonát, munkahelyét! A tisztítást, fertőtlenítést ajánlott évente legalább kétszer elvégezni, de legfőképpen a hűtési szezon kezdetén!

Rendelje meg Klímája karbantartását!


A klíma karbantartás menete, megszüntetjük a fertőzések gócpontját, amely a légkondicionáló hűtőbordáin összpontosul, de kiterjed a berendezés teljes légterére, valamint a kondenzvíz-gyűjtőre. Megszabadítjuk a kellemetlen szagoktól, amelyeket a gombás, illetve bakteriális telepek okoznak. Elsősorban a berendezések bekapcsolása utáni másodpercekben érezhető az átható poshadt szag, ami tisztítás után teljesen megszűnik.
Megtisztítjuk a berendezését a hűtőbordákra rakódott szennyeződésrétegektől, amelyek rontják a működés hatásfokát.
A megtisztított berendezés hatékonyabban működik, ezáltal kevesebb áramot fogyaszt.


 
Copyright 2016. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz