- Elektroteam Kft.

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Termékek


BIZTONSÁGTECHNIKA

Védje házát, lakását, otthonát, irodáját biztonságtechnikai eszközökkel!

A riasztóberendezés védelmet nyújt Önnek a nap 24 órájában, akkor is, ha ott tartózkodik, és akkor is, ha távol van.
Fontos, hogy a készülék bármilyen riasztást (betörés, füst, tűz.)jelezzen,és automatikusan segítséget tudjon hívni (biztonsági szolgálat, család, szomszédok). Fontos, hogy a lakók pl. egy rablás esetén diszkréten, egy gombnyomással is jelezni tudjanak.

Az anyagi kárt megtéríti a biztosító, de a számunkra érzelmileg fontos tárgyakat nem kaphatjuk vissza és a betörést, a magánszférába történő erőszakos behatolást pszichológiailag sem könnyű feldolgozni. Vannak áldozatok, akik még hetek múlva is szenvednek ennek következményeitől.
Drámai példák sokasága mutatja, hogy a tetten ért bűnözők sokszor nem riadnak vissza az erőszaktól sem. A tettesek egyre fiatalabbak és nincsenek tekintettel senkire. Ezt a veszélyt nem szabad alábecsülni!  A betörések 10-12%-át akkor követik el, amikor a lakók otthon vannak.

A biztonságtechnikai szereléseken kívül telepítünk beléptető és kamerás rendszereket, és elvégezzük azok javítását, időszakos karbantartását is.

Cégünk nagy hangsúlyt fektet a biztonság és üzembiztonság kérdésére is, csak minőségi MABISZ és BM-OKF engedéllyel rendelkező eszközöket használunk a telepítések során. A tűzjelző rendszerek tervezésének, engedélyezésének terhét is le vesszük az Ön válláról.

 
Kérje ingyenes tájékoztatónkat és ajánlatunkat!

Biztonságtecnikai jellemzők:

A legtöbb,elterjedten alkalmazott biztonsági rendszer azután
aktiválódik, miután a behatoló belépett a birtok, vagy intézményterületére. Az érzékelők kialakításától és a rendszer tudásától függően több másodperc, akár percek is eltelhetnek, mire a tulajdonos vagy a járőrszolgálat intézkedni tud. Ez alatt az idő alatt a behatoló jelentős anyagi kárt okozhat.
A kültéri vagyonvédelmi rendszerek feladata, hogy még az objektum elérése előtt tájékoztassák a tulajdonost a behatolás tényéről. A különböző drótkerítés felügyelők, vagy infrasorompók megfelelően képesek jelezni a behatolást, viszont nem képesek megelőzni azt.

Kültéri védelem

A jól megtervezett kültéri behatolásjelző rendszer az érzékelő technikát a területet körülvevő fizikai akadályhoz igazítja. Nemcsak megbízható érzékelést ad, hanem a lehetséges legkorábbi figyelmeztetést is biztosítja, ha a tiltott területre belépési kísérlet történik.

Sokkal nagyobb körültekintést igényel a külső térre alkalmazott eszközök kiválasztása, mint a beltérieké. A kockázatkezelés szempontjából sok esetben jut a megrendelő arra a következtetésre, hogy alkalmaznia kellene kültéri eszközöket is. Azonban számolnia kell azzal, hogy ezek ára a beltérieknek akár a tízszerese is lehet. Másik, kiemelten fontos szempont a téves jelzés aránya. Amíg 1-1 beltéri eszköz esetében a a téves riasztás aránya eléri vagy jobb mint egy/év, addig mindez kültéri eszközök alkalmazása esetében akár háromnapos értékre is csökkenhet. Ezen érték javítása körültekintő tervezéssel és kivitelezéssel - esetleg az eszközök duplikálásával, közös jelfeldolgozó algoritmus alkalmazásával - történhet.

Alkalmazási helyei:
Kültéri behatolásjelző eszközöket ajánlott telepíteni:
- nagy értékű, könnyen mozgatható anyagokat tároló és előállító telephelyeken,
- nagy mennyiségű üzemanyagot előállító és tároló telephelyeken,
- energiahordozókat előállító és elosztó telephelyeken,
- nemzetbiztonsági kockázattal járó helyeken,
- olyan objektumokban, amelyekben a tárolt anyagok és eszközök illetéktelen kézbe jutásának társadalmi veszélye magas (katonai objektumok, lőszer-, robbanóanyag-, fegyvergyárak).

Kültéri mozgásérzékelők
Az emberi test hőkisugárzásából adódó infravörös spektrumú jel megváltozását érzékelik a kültéri mozgásérzékelők. Tokozásuk véd a nedvesség és por (legalább IP 65), továbbá az UV-sugárzás ellen. Hátrányuk, hogy az előttük mozgó, szabadban tartózkodó melegvérű állatok, továbbá a gyors hőváltozás téves jelzéseket generálhatnak. Az érzékelők kialakítás szerint lehetnek dual, quad, kombinált mikrohullámú és kombinált dual PIR+MW kivitelűek. A manapság forgalomban lévő kültéri mozgásérzékelők szinte kivétel nélkül intelligens mikroprocesszoros jelfeldolgozó áramkörrel rendelkeznek. A rezgésérzékelőket gyártó cégek legújabb technológiájának termékei a mikrofonikus érzékelő kábelek, amelyekre a kerítés védelmi rendszere épül. A működési elve abban rejlik, hogy a rendszer képes detektálni a kerítésen vagy a falban keletkező rezgéseket és ezáltal a hangokat. Az érzékelésről egy speciális érzékelő kábel (mikrofonkábel) gondoskodik, amely ezeket a kiértékelő egységhez továbbítja. Az adott kerítés vagy fal struktúrájának és a helyszín egyéb körülményeinek figyelembevételével a védelmi eszköz a kívánt módon konfigurálható, egyedi igényekhez igazítható.

Infrasorompók
Adó- és vevőegységből álló berendezés az infrasorompó, amennyiben a két eszköz közötti sugár megszakad, a rendszer riaszt. A biztos jelzés érdekében több, egymással párhuzamosan futó sugarat (2-4) javasolt alkalmazni. Sűrű köd, hó, illetve felfreccsenő sár téves jelzést válthat ki. Egyes eszközök úgynevezett időjárás kimenettel vannak felszerelve, amely a téves jelzés kiváltása előtt tájékoztat a környezeti viszonyok megváltozásáról. Típustól függően akár kétszáz méteres hatótávolsággal is rendelkezhetnek, ami elég nagy területek lefedésére is alkalmassá teszi az érzékelőt. Működésük alapja, hogy különálló adó-, valamint vevőegységből állnak. Az adóegység folyamatosan modulált infravörös fényt bocsát ki, amelyet a vevőegység érzékel. Így vonalszerű védelmi struktúra alakítható ki.

Mikrohullámú sorompók
Működési elve hasonlít az infravörös sorompókéhoz, azzal a különbséggel, hogy itt nem a fény biztosítja a kapcsolatot az adó- és a vevőegység között, hanem mikrohullámú tér. Vagyis az infrasorompó-rendszerekkel ellentétben a védelem itt nem vonalszerű, hanem térbeli. Ez a tulajdonság e rendszerek egyik fő előnye, de egyúttal hátránya is, viszont kevésbé érzékeny az időjárás változásaira. Előny mindenképpen, hogy az egy adó-vevő párral védhető terület nagyobb, ugyanakkor hátrány is lehet, ha a mikrohullámú tér „kilát" a védett téren kívül (például túl közel kerül a kerítéshez), így téves jelzéseket adhat.

Védőzóna
Mindezen érzékelési eljárások esetében - figyelembe véve a kültéri adottságokat, az állatok, növények mozgását, az időjárás változásait - mindenképpen szükséges a riasztásjelzések ellenőrzése, célszerűen videokamera segítségével vagy - ha lehetőség van rá - kisebb területeken az őrző személyzet helyszíni jelenlétével. A kültéri védelemben használatos eszközök telepítésekor gondoskodni kell a környezeti hatásokkal szembeni ellenálló képességről és azok fűtéséről, hűtéséről. A kültérben alkalmazott eszközöket, amennyiben lehetséges, kettős kerítés közé - védőzónába - célszerű telepíteni. Családi házak védelmére célszerű, ha a távfelügyeletek csak a szakszerűen telepített, jó minőségű eszközöket engedélyezik. A folyamatosan visszatérő téves jelzések esetén még utólag is javasolhatják, hogy a kültéri rendszer csak helyi riasztást okozzon, amelynek valódisága esetén a tulajdonos pánikjelzés aktiválásával kérheti a járőrszolgálat segítségét.


  

 
Copyright 2016. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz